Božana Odžaković

Univerzitet u Banjoj Luci, Tehnološki fakultet, Banja Luka, BiH

Božana Odžaković vanredni profesor na Trehnološkom faklutetu Univerziteta u Banjoj Luci, na studijskom programu Prehrambene tehnologije i industrijske biotehnologije. Doktorirala u naučnoj oblasti prehrambeno inženjerstvo na Tehnološkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Završila jednogodišnji specijalistički postdiplomski studij „Food Technology and Food Safety“ i bavila se istraživanjem na Portuguese Catholic University School of Biotechnology.

Autor je univerzitetskog udžbenika “Ishrana i nutritivni kvalitet hrane”, kao i pedeset i osam naučnih/stručnih radova objavljenih u referentnim časopisima i zbornicima. Koautor je poglavlja u knjigama: “Selected Topics on Food Science and Technology” and “Advances in Applications of Industrial Biomaterials”. Držala je predavanja na Faculty of Nutrition and Dietetics, Hellenic Mediterranean University, Creta, Greece and Polytechnic Institute of Beja, Portugal.

Nemanja Milović

Fitnes ličnost u Srbiji za 2022. godinu! 

Kao kondicioni trener radio sa vrhunskim sportistima kao sto su: Darko Miličić (NBA igrač), Dušan Domović Bulut (najbolji igrač na svetu u basketu 3×3), Bojan Veličković (prvi srpski MMA borac u organizaciji UFC) i drugi. Radio je i kao kondicioni trener seniorske reprezentacije Belorusije u tenisu.

Nemanja je sertifikovani nutricionista i TRX instruktor.

Predavač na kursevima za personalnog i operativnog trenera nivo III u organizaciji Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje i Saveza za rekreaciju i fitnes Vojvodine.

Bojan Stojnić

Rođen u Rijeci 1989. godine, magistrirao na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Doktorirao iz područja Nutrigenomike i Personalizirane prehrane na Sveučilištu Balearskih otoka u Španjolskoj.

Obavljao funkciju predsjednika udruge Hrvatski zbor nutricionista, prve udruge nutricionista u Hrvatskoj, s kojom dijeli ciljeve promocije nutricionizma i zaštite nutricionističke struke. Predsjednik organizacijskog odbora Međunarodnog kongresa nutricionista 2015. godine.

Osnivač i vlasnik najvećeg hrvatskog savjetovališta za prehranu nutricionizam.hr. Kroz stručne članke, besplatnu analizu prehrane, individualizirane usluge te edukacije nastoji demistificirati prehranu, pojednostaviti prehrambeni savjet i usmjeriti fokus na doista bitne prehrambene čimbenike.